14.07.2021, 15:20

НБУ зняв частину валютних обмежень: що тепер дозволено

валюта

Національний банк України дозволив юридичним особам та ФОП купувати іноземну валюту в межах ліміту в 100 тисяч євро (в еквіваленті) в день без наявності підстав та зобов'язань і без подання в банк підтверджуючих документів.

Відповідне рішення набуде чинності з 20 липня, передає Час Пік з посиланням на прес-службу НБУ.

"Зняття вимоги на купівлю валюти під зобов'язання є нашим пріоритетом в частині продовження валютної лібералізації. Ситуація в економіці і на фінансових ринках зараз стабільна, тому ми продовжуємо пом'якшувати обмеження. Ми вирішили скасовувати цю вимогу поступово. Це дозволить оцінити вплив кожного такого кроку щодо лібералізації на стан ринку", - заявив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

За оцінками центробанку, поточне ослаблення не зробить істотного впливу на функціонування валютного ринку України. Разом з тим, воно позитивно вплине на можливості бізнесу з управління ризиками та ліквідністю.

У НБУ також відзначили, що наступні кроки в напрямку повного зняття вимоги на покупку валюти під зобов'язання традиційно будуть здійснюватися після аналізу ситуації на внутрішніх та зовнішніх ринках, стану фінансової стабільності тощо.

Читайте також: "ПриватБанк" оголосив про подорожчання затребуваної послуги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: