25.07.2021, 09:51

До двох тисяч гривень: деякі пенсіонери отримають підвищені пенсії вже в серпні

Ольга Романец | Всі новини автора
пенсии

400 тисяч військових пенсіонерів вже в серпні отримають підвищену пенсію. Мінімальна пенсійна виплата військовим буде встановлена на рівні 3 854 гривень.

Дана категорія пенсіонерів отримають перші підвищені пенсії в серпні: одночасно їм виплатять різницю між новим розміром пенсії і тим, що було виплачено в липні, передає Час Пік.

Мінімальна пенсійна виплата для учасників бойових дій зросла на 45% відсотків, або на 834,3 гривень. Тепер вона становить 210% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, замість раніше встановлених 165%.

Крім того, на 2 тисяч гривень збільшаться виплати військовослужбовцям, які вийшли на пенсію до 1 березня 2018 року. З 1 липня мінімальна пенсійна виплата з урахуванням надбавок, підвищень і доплат складе 3 854 гривень. Це рішення охопить 400 тисяч осіб.

Нагадаємо, як розповіла глава Міністерства соцполітики Марина Лазебна, незабаром кожен п'ятий українець, який досяг 65 років, не зможе розраховувати на пенсійні виплати. Людям банально не вистачатиме робочого стажу.

Читайте також: Курсує через Лисичанськ: "Укрзалізниця" запускає додаткові рейси поїзда №20/19 Київ-Попасна

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: