25.07.2021, 16:29

Відсьогодні українці можуть отримувати гарантійні талони на побутову техніку в електронному вигляді

Марина Началова | Всі новини автора
электронный гарантийный талон

Сьогодні, 25 липня, набув чинності закон України "Про захист прав споживачів" щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді.

Згідно з ]]>законом]]>, експлуатаційні документи на техніку можуть надаватися покупцю як в електронному, так і в паперовому вигляді, передає Час Пік.

У законі йдеться, що суб’єкт господарювання може надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари (паспорта або будь-якого іншого документа, що додається до товару) в електронному вигляді на офіційному веб-сайті виробника.

У разі надання гарантійних зобов’язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному веб-сайті виробника в установленому ним порядку.

На прохання споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному веб-сайті виробника та оформлення гарантійних зобов’язань в електронному вигляді здійснюються продавцем під час продажу таких товарів.

На вимогу споживача продавець повинен надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари (паспорт або будь-який інший документ, що додається до товару) в паперовому вигляді.

Читайте ще: Послаблять карантин для вакцинованих? В Україні можуть ввести внутрішні COVID-сертифікати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: