25.08.2021, 18:24

Частина українців отримає 500 гривень доплати до пенсії: кому вона належить

Ольга Романец | Всі новини автора
пенсия

З 1 березня 2021 року пенсіонерам, яким виповнилося 80 років і більше, встановлено щомісячну компенсаційну виплату в розмірі 500 грн.

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України, передає Час Пік.

Так, з першого березня поточного року пенсіонерам, яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії 2020 року, встановлюється щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 500 гривень у межах зазначеного розміру.

Доплата тим, хто отримує пенсію і досяг 80-річного віку після 1 березня 2021 року, встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку.

"Якщо після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсії з урахуванням надбавок не досягає 2600 гривень, таким особам надається доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується при подальших перерахунках пенсії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Частину України накриють грозові дощі: в яких областях очікувати негоду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: