31.08.2021, 21:09

Податкова амністія в Україні: хто і що повинен задекларувати з 1 вересня

Марина Началова | Всі новини автора
налоговая амнистия

З 1 вересня 2021 по 1 вересня 2022 року в Україні триватиме кампанія з так званої податкової амністії. Громадяни можуть задекларувати свої "тіньові" активи, сплатити з них податок і спокійно ними розпоряджатися.

Відповідний закон Верховна Рада прийняла в червні, повідомляє Час Пік.

У Державній податковій службі роз'яснили, що задекларувати свої доходи можуть фізичні особи - резеденти України, а також фізичні особи-нерезиденти, які на момент отримання об'єкта декларування були резидентами і є/були платниками податків.

Декларуванню підлягають активи, розміщені в Україні або за її межами, які були отримані за рахунок доходів, які на момент їх отримання підлягали оподаткуванню в Україні, але з яких податок не було сплачено або сплачено не в повному обсязі.

Об'єктами декларування можуть бути земельні ділянки, нерухомість, транспорт, коштовності, антикваріат, національна та іноземна валюта, цінні папери і т.п. Готівкові кошти перед декларуванням потрібно розмістити на рахунку в банку.

З декларованого майна потрібно буде заплатити податок за ставкою від 2,5 до 9%.

Додаткова перевірка щодо джерел отримання декларантом доходів, за які було придбано деклароване майно, проводитися не буде. Одноразові декларації та відомості в них не можуть бути використані в розслідуваннях і перевірках щодо декларанта.

Одноразове декларування - це можливість для громадянина "очистити" свою фінансову історію. Задекларованим майном і грошима, з яких сплачено податок, в майбутньому можна буде спокійно розпоряджатися, будучи впевненим, що у фінансового моніторингу не виникне питань до походження коштів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: