02.09.2021, 13:17

Тарифи на електроенергію зміняться: хто з 1 жовтня платитиме за світло менше

коммунальные платежи

В Україні з 1 жовтня знизять тарифи на електроенергію. Але платити менше будуть не всі споживачі. Для частини українців ціна за світло залишиться старою.

Кабінет міністрів прийняв рішення знизити тариф на електроенергію для частини домогосподарств. З 1 жовтня 80 відсотків українців платитимуть за електроенергію менше. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Час Пік.

"Починаючи з 1 жовтня, 80% українських домогосподарств платитимуть менше за електроенергію, оскільки минулого місяця уряд знизив відповідні тарифи", - сказав прем'єр.

Тариф на електроенергію знизиться для домогосподарств, які споживають менше 250 КВт в місяць - вони будуть платити 1,44 грн-кВт-ч. Для решти ціна залишиться на рівні 1,68 грн за кВт-год.

"За ініціативи президента Володимира Зеленського, тариф на електроенергію для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт-год, буде знижено до 1,44 грн за кВт (з нинішніх 1,68 грн). В той же час для тих українських родин, які споживають більше 250 кВт-год на місяць, тарифи залишаються без змін. Нові правила запрацюють з 1 жовтня", - повідомив Шмигаль. 

Нагадаємо, за прогнозами експертів, з початком опалювального сезону платіжка за комуналку істотно подорожчає. Вже з 1 вересня для частини споживачів зросли тарифи на газ. Газопостачальні компанії озвучили ціни на "блакитне паливо".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк