14.09.2021, 07:26

В Україні подорожчає алкоголь: з чим це пов'язано

Ольга Романец | Всі новини автора
алкголь

Міністерство економіки планує підвищити мінімальні роздрібні ціни на алкогольну продукцію.

Як повідомляє прес-служба Мінекономіки, про це заявив заступник Міністра Сергій Теленик, передає Час Пік.

"У Мінекономіки вдосконалюють інструменти цінового регулювання, зокрема - мінімальні роздрібні ціни (МРЦ) на алкоголь. Міністерство розробило проект постанови Про затвердження оновлених мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію, який спрямований на узгодження всім зацікавленим центральним органам виконавчої влади", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві пояснили, що через подорожчання сировини і матеріалів, що використовуються у виробництві алкоголю, легальні виробники алкогольних напоїв без зміни мінімальних роздрібних цін не можуть підняти вартість свого продукту до економічного обгрунтованого.

"Вони не витримують конкуренції з нелегальними виробниками, які за використання сировини з нелегального ринку формують пропозицію товару за мінімально допустимою ціною", - зазначили в прес-службі.

При цьому Теленик зазначив, що такі заходи повинні забезпечити конкуренцію на ринку алкогольних напоїв, а також знизити сегмент тіньового ринку. При цьому він зазначив, що Мінекономіки спільно з Державною установою "Інститут економіки та прогнозування НАН України" опрацьовують алгоритм проведення розрахунків МРЦ і вивчають можливості його удосконалення.

У міністерстві заявили, що вдаються до заходів, які спрямовані не тільки на детінізацію ринку, але і на розвиток реального сектора економіки.

Читайте також: В Україні зібрали новий автомобіль: як він виглядає (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: