29.09.2021, 18:33

В Україні продовжили заборону на імпорт електроенергії з РФ і Білорусі

Ольга Романец | Всі новини автора
электроэнергия

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) продовжила заборону на імпорт електроенергії з території Російської Федерації та Білорусі до 1 листопада.

Таке рішення орган прийняв під час засідання 29 вересня, передає Час Пік.

"З урахуванням зазначеного, НКРЕКП розглянуто питання про обмеження доступної пропускної здатності до 0 МВт для імпорту електричної енергії в Україну з країн, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства...Департамент енергоринку виносить на розгляд НКРЕКП питання про внесення змін до Постанови НКРЕКП від 26 травня 2021 року № 853 "Про доступ до пропускної спроможності міждержавних перетинів" в частині продовження терміну дії постанови до 1 листопада 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Додається, що з 26 травня по 23 вересня від Міністерства енергетики України та НЕК "Укренерго" не надходило листів про необхідність відновлення імпорту електричної енергії в Україну з РФ і Білорусі.

Нагадаємо, Кабмін затвердив п'ять основних напрямків діяльності Нафтогазу України на 2021 рік. Одним з напрямків діяльності компанії визначено введення нового порядку розрахунку побутових споживачів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк