01.10.2021, 09:02

Тарифи на газ для населення: для кого подорожчає газ з 1 жовтня

Тарифы на газ для населения

В Україні з 1 жовтня ціна на газ для населення як і раніше залежить від постачальників. Ціни на блакитне паливо для абсолютної більшості українців залишаться колишніми. Однак, частина українців заплатить за газ відчутно більше, ніж у вересні.

У жовтні 2021 року на ринку газу, що поставляється для населення, продовжилися теденції вересня. Місячні ціни у деяких постачальників різко зросли, а багато постачальників як і раніше залишили тільки річні ціни на газ, які не можуть підвищуватися й повинні залишатися незмінними до 30 квітня 2022 року, повідомляє Час Пік.

Ціна на газ

Ціни на газ відрізняються в залежності від регіону та тривалості укладених контрактів. Нагадаємо, ще в травні українців перевели на річні тарифи - вони не будуть змінюватися до закінчення опалювального сезону. А ось місячні ціни вже значно зросли, тому ті споживачі, хто вибрав "Тариф місячний", заплатять за газ набагато більше.

Наприклад, киянам пропонують газ за ціною понад 30 гривень, а в Дніпрі - за 12 гривень.

  • "КиївГаз" продає газ за 30,50 грн за кубометр;
  • "ТАС Енергія Країни" - 31,06 грн;
  • Yasno, місячний тариф у Києві, Дніпрі та Донецькій області-12 грн;
  • "Галнафтогаз" - 7,99 грн;
  • "Полтавагаз Збут" - 19,80 грн.

Однак, не всі постачальники встановлюють місячні тарифи. Багато хто залишив тільки річні пропозиції. Базові річні фіксовані ціни коливатимуться від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр.

Більшість компаній встановили річні ціни до 9 гривень за кубометр. Кілька компаній пропонує річний тариф нижче восьми гривень, зокрема, ДК "Нафтогаз України" – 7,96 гривень за кубометр.

Газопостачальники вже опублікували ціни на жовтень 2021 року на газ для населення. Річні базові ціни на газ залишаються стабільними і значно вигідніше місячних тарифних планів.

Зокрема, найнижчі ціни запропонували "Агросинтез Трейдинг" (7,80 грн за кубометр), "Евод Трейд КП Луцькводоканал" (7,88 грн за кубометр), "Черкасигаз Збут" та "Уманьгаз Збут" (7,89 грн за кубометр), а також "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" (7,96 грн за кубометр).

Водночас найвищі цінники на газ - 13,5 грн за куб - встановили Чернівецька обласна енергопостачальна компанія, Житомирська обласна енергопостачальна компанія та Херсонська обласна енергопостачальна компанія.

Нагадаємо, річна базова ціна діє з травня 2021 по квітень 2022 року.

З цінами на газ в різних регіонах України можна ознайомитися на ]]>сайті]]> консультаційного центру для населення "ГазПравда".

Вартість доставки газу

Варто відзначити, що вартість доставки газу у регіональних газорозподільних компаній (облгазів та міськгазів), як і раніше, буде різною. Вона залежить від тарифів на доставку (розподіл), які для кожної області та окремих міст встановлює НКРЕКП, і як і раніше повинна оплачуватися окремо.

Про зміну вартості доставки газу інформації від НКРЕКП поки не надходило.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк