18.10.2021, 20:30

Місія МВФ успішно завершила роботу в Україні: на що можна розраховувати

мвф

Місія Міжнародного валютного фонду успішно завершила роботу в Україні, яка тривала з 21 вересня. За підсумками, Україна може отримати від МВФ близько 700 млн доларів. 

Про це ]]>повідомляє]]> прес-служба МВФ, передає Час Пік. 

"Група місії МВФ і влада України досягли угоди на рівні персоналу про оновлений набір економічних, фінансових та структурних заходів політики, які допоможуть подолати кризу в економіці та охороні здоров'я, викликану COVID-19, при збереженні макроекономічної та фінансової стабільності, зниженні уразливості та усунення основних перешкод для приватних інвестицій", - заявила глава місії Іванна Владкова-Голлар.

Вона зазначила, що завершення місії в Україні відкриває шлях для розгляду Виконавчою радою МВФ першого огляду угоди "стенд-бай" (SBA) та запиту на продовження програми. Завершення першого огляду дозволить виділити Україні близько 700 млн доларів. 

Однак продовження програми ще належить узгодити керівництву МВФ і Раді директорів.

"Цілеспрямована і позбавлена пауз реалізація потужних заходів у цих секторах, за умови їх відповідності меті програми та досягнутим домовленостям, відкриває шлях до винесення результатів першого перегляду на Раду виконавчих директорів МВФ - орієнтовно в листопаді", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: До кінця року Україна може отримати два транші від МВФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: