29.10.2021, 11:45

Росія з 1 листопада припиняє постачання енергетичного вугілля в Україну

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російська Федерація з листопада зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну. Заборона стосується ресурсу,  яке використовується для потреб енергетики.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народний депутат від партії "Слуга народу" Андрій Герус у своєму Telegram-каналі, передає Час Пік.

За інформацією учасників ринку, заборона не поширюється на коксівне вугілля, а стосується тільки вугілля, яке використовується для потреб енергетики. Герус зазначив, що подібні дії РФ нагадують "енергетичну війну" восени 2014 року.

"З 1 листопада Російська Федерація зупиняє поставки енергетичного вугілля в Україну. Мова іде про вугілля марки А (антрацит) та П (пісне). Таке вугілля завозила компанія ДТЕК (Луганська ТЕС, Криворізька ТЕС), Донбасенерго (Славянська ТЕС) та Технова (Дарницька ТЕЦ, Сумська ТЕЦ, Чернігівська ТЕЦ).

За інформацією учасників ринку, заборона не розповсюджується на коксівне вугілля, а стосується лише вугілля, яке використовується для потреб енергетики. Такі дії РФ схожі на їх дії восени 2014 року",
- написав Андрій Герус.

Раніше повідомлялося, що на складах ТЕС та ТЕЦ накопичено в чотири рази менше вугілля від плану. При цьому в уряді запевнили, що Об'єднана енергетична система України працює стабільно.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк