17.11.2021, 13:42

Шмигаль розповів, як вакцинованим отримати "тисячу від Зеленського"

Ольга Романец | Всі новини автора
вакцина

Українці, які пройшли вакцинацію від COVID-19, зможуть отримати тисячу гривень, анонсовану президентом Володимиром Зеленським, на віртуальні карти через "Дію". Старт програми запланований на 19 грудня цього року.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Час Пік.

"Їх можна буде витратити на придбання квитків в кінотеатр, театр, на концерт, на заняття спортом і подорожі по Україні поїздом або літаком тощо", - зазначив Шмигаль.

Прем'єр розповів, що програма запрацює з 19 грудня. Вона діятиме до кінця 2022 року.

Всього цього року уряд планує виділити на програму 3 мільярди гривень. Ще 3 мільярди будуть спрямовані на початку наступного року з можливим розширенням фінансування. Програма матиме окреме фінансування із загального фонду державного бюджету.

"Ніяких податків на цю 1000 гривень нараховуватися не буде. Ці кошти жодним чином не вплинуть на отримання субсидії", - зазначив чиновник.

При цьому в прес-службі Міністерства цифрової трансформації розповіли, що скористатися послугою онлайн зможуть користувачі програми "Дія". Водночас держава обіцяє забезпечити альтернативну можливість отримати тисячу гривень, зокрема людям похилого віку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк