05.12.2021, 12:40

"Нова пошта" вводить нові тарифи: що зміниться з 1 січня

Новая почта, тарифы

Українська компанія, що надає послуги експрес-доставки документів, вантажів та посилок "Нова пошта" змінює тарифи. Нові тарифи та зміни набудуть чинності з 1 січня 2022 року.

"Нова пошта" з 1 січня 2022 року готує для клієнтів кілька приємних новин з оновленнями тарифів. Про це повідомляє прес-служба компанії, передає Час Пік.

Перше оновлення

З нового року встановлюється тариф в 40 грн на доставку документів. Ціна буде фіксованою на весь рік, а до її вартості вже включено фірмовий картонний конверт.

Друге оновлення

Тариф на доставку до поштоматів в 35 грн, а також післяплата без комісії залишиться дійсним протягом першого кварталу 2022 року. З 1 квітня вартість доставки до поштоматів буде 45 гривень незалежно від географічного напрямку та ваги відправлення по всій території України.

Третє оновлення

З 2022 року тариф за доставку, коли покупці відразу після огляду у відділенні хочуть повернути посилку з невідповідним товаром складе 15 гривень за посилку вагою до 30 кг, що істотно нижче вартості базової відправки.

Четверте оновлення

З 2022 року тарифні зони будуть розраховуватися в залежності від пунктів призначення по трьох зонах:

  • по місту та його передмістю,
  • між містами України,
  • з/в селище міського типу або село. 

П'яте оновлення

При доставці в межах міста та  його передмістя вводиться три тарифи за вагою посилок:

  • маленька - до 2 кг,
  • середня - до 10 кг,
  • велика - до 30 кг.

Вартість посилок популярних габаритів стане доступнішою.  Наприклад, посилки до 2 кг коштуватимуть 40 грн (зараз - 45), посилки вагою до 30 кг коштуватимуть 80 гривень (зараз - 100). В ціну вже входитиме комісія за оголошену вартість до 1 000 гривень, незалежно від того куди буде доставлена посилка - у відділення або поштомат.

З 1 січня 2022 року компанія змінює тарифікацію на доставку та забір посилок кур'єром з адреси. Тепер при замовленні послуг кур'єра не потрібно прив'язуватися до ваги:

  • за будь-яку посилку до 30 кг буде фіксована вартість +30 гривень,
  • для відправлень понад 30 кг буде +90 грн за кожні 100 кг, й тарифікація йде вже як вантажу. 

Доставка кожної посилки в експрес-накладній з декількома місцями стане тарифікуватися по-новому. Буде оцінюватися кожна посилка за окремим тарифом:

  • посилка з максимальною вагою - за базовим тарифом,
  • всі інші - за зниженим.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: