07.01.2022, 11:31

Укрзалізниця ввела новий збір на друк квитків: за що доведеться доплатити

Укрзализныця, железнодорожные билеты

"Укрзалізниця" ввела плату за послугу, яка раніше була безкоштовною. Тепер пасажирам доведеться платити за обмін електронного квитка на паперовий в касах перевізника.

Державний перевізник "Укрзалізниця" ввів збір за роздруківку квитків у касах залізничних вокзалів. Про це повідомив журналіст Олександр Рудоманов на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

Також він опублікував скрін вже роздрукованого електронного квитка й повідомив, що за обмін електронного квитка на паперовий в касах "Укрзалізниці" тепер потрібно платити 12 гривень.

"А ви знаєте, що за обмін електронного квитка на паперовий у касах Укрзалізниці тепер потрібно платити 12 гривень?

Цю послугу ввели в середині грудня", - написав журналіст.

Виходячи з документа, вартість формується на основі двох показників:

  • 10 грн коштує сама роздруківка;
  • 2 грн - ПДВ.

В "Укрзалізниці" підтвердили, що обміняти електронний квиток на паперовий можна в будь-якій касі на будь-якому вокзалі України, заплативши 12 грн.

У коментарях до посту люди відзначають, що нововведення має допомогти позбутися черг біля кас, оскільки раніше пасажири прагнули мати на руках паперовий документ "про всяк випадок", а для посадки на поїзд цілком достатньо показати е-квиток.

Також багато хто відзначив, що можна цілком обійтися звичайною роздруківкою квитка на принтері. Обійдеться це набагато дешевше, ніж в касі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк