04.04.2022, 08:48

Німеччина закликає ЄС розглянути заборону імпорту російського газу

Ольга Романец | Всі новини автора
газ

Європейський союз має обговорити заборону імпорту російського газу після того, як українські та європейські офіційні особи звинуватили російські війська у звірствах, скоєних проти мирного населення на Київщині, зокрема у Бучі.

Про це заявила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт в інтерв'ю телеканалу ARD, передає Час Пік з посиланням на Reuters.

"Має бути відповідь. Такі злочини не повинні залишатися без відповіді", - сказала Ламбрехт.

За її словами, міністрам ЄС тепер доведеться обговорити ембарго на російський газ, і зробити це необхідно найближчим часом.

Як зазначається, Берлін досі чинив опір закликам ввести ембарго на імпорт енергоносіїв з Росії, стверджуючи, що економіка Німеччини та інших європейських країн занадто залежить від них. Росія забезпечує 40% потреби Європи в Газі.

Раніше, 12 березня, міністр економіки країни Роберт Габек повідомив, що до кінця 2022 року Німеччина планує повністю відмовитися від імпорту російських енергоносіїв.

Нагадаємо, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія повністю провалила три цілі, які переслідувала перед повномасштабним вторгненням в Україну.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк