05.04.2022, 09:56

Доступ РФ та Білорусі до ресурсів ЄБРР офіційно призупинено

Европейский банк реконструкции и развития

Рада Управляючих Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) проголосувала за зупинку фінансування всіх проєктів у РФ та Білорусі.

Європейський банк реконструкції та розвитку продовжує реалізацію своїх планів щодо припинення доступу РФ та Білорусі до фінансування для проєктів. Про це ]]>повідомляється ]]>на офіційному сайті ЄБРР, передає Час Пік.

Зазначається, що ЄБРР перебуває у процесі закриття своїх представництв у Москві та Мінську.

"Рада Керуючих ЄБРР ухвалила рішучі заходи проти Російської Федерації та Білорусі після вторгнення в Україну. Доступ Російської Федерації та Білорусі до ресурсів Банку буде офіційно призупинений негайно. Це означає, що в жодній з цих країн не буде ані нового фінансування для проєктів, ані технічного співробітництва. Крім цього, Банк використає усі свої права для призупинення або анулювання подальших вибірок коштів за існуючими проєктами", - йдеться у повідомленні.

ЄБРР зосередився на реалізації Пакету стійкості та підтримки засобів для існування обсягом 2 млрд євро, призначених для України та інших країн регіону, на які безпосередньо вплинула міграційна криза. Мета відповідних заходів – надання допомоги компаніям та громадам.

"Сумно, що до цього дійшло після стількох років співробітництва та нашої діяльності в обох цих країнах. Проте війна, яку Росія наразі веде в Україні, не залишає нам вибору. Ми маємо продемонструвати наше засудження не лише на словах. Необхідні конкретні дії для того, щоб ці дві країни чітко зрозуміли, що вони поставили під загрозу цінності, які є важливими для нас як організації та усієї міжнародної спільноти", - сказала президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк