21.04.2022, 13:47

Переселенці в Україні отримають додатково 2200 грн від ООН: хто може розраховувати на виплати

Переселенцы получат дополнительные выплаты от ООН

В Україні одна з категорій переселенців може отримати додаткові виплати від ООН у розмірі 2200 грн. Виплати від ООН не скасовують грошову підтримку ВПО від держави.

Йдеться про найменш захищених громадян. Пріоритетною категорією для надання додаткової підтримки пропонується визначити внутрішньо переміщених осіб з-поміж осіб, які отримують пенсію у розмірі до 3 тисяч гривень. Про це ]]>заявили ]]>в Мінсоцполітики, передає Час Пік.

19 квітня було підписано двосторонній Меморандум про взаєморозуміння співпраці між Мінсоцполітики та УВКБ ООН в Україні. Його підписали міністр соціальної політики України Марина Лазебна та Представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Виплата допомоги здійснюватиметься щомісяця протягом трьох місяців шляхом зарахування коштів на банківський рахунок внутрішньо переміщеної особи.

Планується, що багатоцільова програма фінансової підтримки УВКБ ООН охопить понад 200 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

"Ми щиро вдячні нашим міжнародним партнерам. Завдяки нашій ефективній та швидкій співпраці, ми максимально комплексно охоплюємо програмами соціальної підтримки найбільш вразливі категорії населення", - зазначила Лазебна.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк