24.04.2022, 08:36

Україна та Польща підписали Меморандум про посилення співпраці у залізничній сфері

Документ подписали Денис Шмыгаль и Матеуш Моравецкий

Україна та Польща підписали Меморандум про посилення співпраці у залізничній сфері, який дозволить кардинально збільшити обсяг залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу.

Документ у Кракові підписали прем'єр-міністр України Деніс Шмигаль та прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє Час Пік.

"Зустрівся з великим другом України Прем'єром Польщі Матеушем Моравецьким. Обговорили відновлення нашої країни від наслідків російської агресії.

Підписали Меморандум про посилення співробітництва в залізничній сфері. Після розв'язання росією повномасштабної війни Польща стала ключовим логістичним центром для допомоги Україні. Особливо тісна співпраця відбувається на рівні залізниць двох країн, і така взаємодія має бути посилена"
, - написав Шмигаль у Telegram.

За його словами, меморандум передбачає створення спільного логістичного підприємства двох країн. Це дозволить кардинально збільшити обсяг залізничних перевезень українського експорту до ЄС та світових ринків через Європу.

"Блокуючи українські порти, росія намагається спровокувати глобальну продовольчу кризу. Ми маємо не допустити цього. Підписаний меморандум про посилення співробітництва в залізничній сфері між Україною та Польщею дозволить збільшити наші експортні потужності, зокрема й аграрної продукції. Зручні логістичні рішення для українського бізнесу дозволять швидко доставити необхідні товари в будь-яку точку світу. Це дуже важливо для стійкості нашої економіки", - цитує прем'єр-міністра ]]>Урядовий портал]]>.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк