24.04.2022, 11:52

В Україні з травня зміняться правила призначення допомоги для переселенців: хто з ВПО перестане отримувати виплати

переселенцы, выплаты

В Україні виплати допомоги, призначеної внутрішньо переміщеним особам, будуть здійснюватися до скасування військового стану. Однак із травня правила призначення виплат вимушеним переселенцям зміняться.

В Україні з травня виплати отримуватимуть лише ті переселенці, які не можуть повернутися додому через бойові дії або ті, у кого пошкоджено майно. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла голова Мінсоцполітики Марина Лазебна, повідомляє Час Пік.

Людям, які повертаються на своє основне місце проживання, виплати буде припинено.

Глава Мінсоцполітики зазначила, що навіть якщо особи залишаються в місцях вимушеного переселення, а їхнє майно за основним місцем проживання не пошкоджене і населений пункт знаходиться не в зоні бойових дій, виплати для внутрішньо переміщених осіб теж не будуть перераховуватися.

"З травня виплати отримуватимуть люди, які проживають у зоні бойових дій, які не можуть повернутися додому. Або ті, у кого пошкоджено майно. Тому що сьогодні дуже багато людей, які два місяці перебували в безпечних регіонах, повертаються додому, повертаються до роботи, за що ми їм дякуємо. Таким людям виплати з травня припинятимуться", – розповіла Лазебна.

З травня 2022 року виплати від держави зможуть отримувати:

  • особи, які переміщені з територій, де ведуться бойові дії та не можуть повернутися;
  • особи, які можуть повернутися на місце проживання у зв'язку з руйнуванням або пошкодженням майна.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк