02.05.2022, 16:49

Оновлено перелік громад, переселенцям з яких будуть виплачувати допомогу з 1 травня

Марина Началова | Всі новини автора

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого з 1 травня внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати.

Перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується, повідомляє прес-служба відомства, передає Час Пік.

Станом на 30.04.2022 року в оновлений перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додалися 11 громад Миколаївської області.

Загалом до переліку ввійшли 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (2 громади), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (15 громади), Донецької (66 громад – усі), Луганської (37 громад – усі), Одеської (1 громада) та Запорізької (49 громад) областей.

Тобто, з 1 травня усі внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у цих громадах, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

​​​​​​​ ​​​​​​​ ​​​​​​​

Зазначений Перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових  адміністрацій.

Є три критерії, на які при цьому спираються:

  • території, що є тимчасово окупованими;
  • території, що знаходяться в оточенні (блокуванні);
  • території, на яких ведуться активні бойові дії.

Якщо ви зареєстровані у якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня у даному переліку, Мінреінтеграції радить звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) та уточнити інформацію.

Мінреінтеграції спільно з Мінцифри вже тестують пілотну версію цифрової платформи, де в режимі реального часу відображатимуться території, які є тимчасово окупованими, а також ті, що знаходяться в оточенні (блокуванні) та на яких ведуться активні бойові дії.

Як повідомлялося, на допомогу переселенцям вже перераховано більше 4 млрд грн: у травні виплати продовжаться.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: