04.05.2022, 14:19

"Нафтогаз" відтермінував нарахування за газ у кіловат/годинах

Віктор Білий | Всі новини автора

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" відклала введення кіловат-годин у платіжках. У період дії воєнного стану система обліку газу залишається у кубометрах.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогаз України", передає Час Пік.

"Згідно з наказом Міністерства енергетики України від 30 квітня 2022 р. № 169 у зв'язку із запровадженням воєнного стану в Україні та відповідно до Закону України "Про ринок природного газу" газопостачальна компанія "Нафтогаз України" відстрочує введення кіловат-годин у платіжках", - йдеться у повідомленні.

Зараз облік та комерційні розрахунки у господарських відносинах під час прийняття-передання в/з газотранспортної або газорозподільної системи, купівлі-продажу, постачання, споживання природного газу та надання послуг з транспортування здійснюватимуться за обсягом природного газу в одиницях обсягу (тис. м) куб.).

До воєнного стану опалювальний сезон 2021-2022 років має бути останнім, коли українці платили за газ за метричними показниками.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року Верховна Рада України ухвалила закон, який регламентує перехід на європейську систему обліку споживання газу. Завдяки впровадженню нової системи обліку автоматично враховується якість газу, а клієнт платитиме за енергію від газу, а не обсяг.

Читайте також: "Путін топить свою власну країну": Глава Єврокомісії представила потужний шостий пакет санкцій проти РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: