25.05.2022, 14:23

"Сольова паніка": в Україні розпочався дефіцит солі

Віктор Білий | Всі новини автора

Через зупинку підприємства "Артемсіль" сіль може стати дефіцитом в Україні. На тлі побоювань, що сіль може стати дефіцитом, на прилавках деяких магазинів цінники роздмухують майже під сотню гривень за кілограм, у той час, як аналогічний товар в інших торгових точках можна купити втричі-вчетверо дешевше.

Дефіцит солі в Україні

Через постійні обстріли на Донеччині підприємство "Артемсіль" не працює. Про це повідомив в.о. директора підприємства "Артемсіль" Віктор Юрін у коментарі "Вільного Радіо", передає Час Пік.

"Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйновано адміністративну будівлю. Були прямі потрапляння в копальні, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий. Ми ж не наражаємо людей на небезпеку", - розповів Юрін.

За його словами, компанія була найбільшим підприємством із видобутку солі в Європі.

"Серед наших постійних клієнтів - Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія", - сказав Юрін.

На його думку, тепер Україні доведеться ввозити більше солі з-за кордону. Нестачу солі через зупинку підприємства відчують і в Європі, оскільки Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія - постійні клієнти "Артемсілі".

Ціни на сіль зараз

На Львівщині можна помітити сіль на прилавках за вартістю 85 (кухонна) та 95 гривень (йодована) за кіло.

У центральній частині України водночас продають таку сіль за ціною від 30 гривень, розповідають у мережі мешканці Драбова на Черкащині.

Також у пабликах розповідають про зникнення солі з прилавків деяких магазинів у різних містах, що провокує більший ажіотаж та "сольову паніку".

Читайте також: Чехія передала Україні ескадрилью ударних вертольотів Мі-24Д

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк