27.05.2022, 14:31

Підвищення цін на газ: У "Нафтогазі" пояснили, як зміняться тарифи на опалення для населення

тарифы

ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" з 1 червня встановлює нові ціни на природний газ. У НАК "Нафтогаз України" розповіли, чи чекати українцям підвищення тарифів на газ та тепло.

У НАК "Нафтогаз України" спростували чутки про те, що компанія має намір втричі підвищити тарифи на тепло. Про це ]]>заявили ]]>в прес-службі компанії, повідомляє Час Пік.

У компанії зазначили, що газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" дійсно встановила нові ціни на газ, але на тарифах для населення це не позначиться.

"ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" на виконання умов трирічних договорів з підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) дійсно встановило нові ціни на природний газ. Запланований з 1 червня 2022 року перегляд цін був однією з умов договору, який ТКЕ добровільно уклали минулого року з Нафтогазом. А умови трирічних контрактів погоджувалися Урядом", - йдеться в повідомленні.

На платіжках українців це не позначиться.

У компанії нагадали, що 10 травня 2022 р. під час засідання Кабміну було схвалено проєкт Закону України "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії військового стану та подальшого відновлення".

Законопроєкт, зокрема, передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ та тарифів на теплову енергію та супутні послуги.

"Законопроєкт, який прийняв уряд, передбачає, що буде створено спеціальний фонд держбюджету, в який надаватимуться гроші від міжнародних партнерів. Уряд, у свою чергу, використовуватиме цей фонд для того, щоб не підвищувалися тарифи", - сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Цими коштами держава компенсуватиме учасникам ринку різницю між економічно обґрунтованими та поточними тарифами, у тому числі для ТКЕ. Цей механізм також дозволить ТКЕ розраховуватися за новими цінами на газ із "Нафтогазом" та погасити прострочену заборгованість.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк