09.06.2022, 11:52

Держава компенсує витрати українцям, які за власний кошт ремонтують зруйноване війною житло

война в Украине

Українцям, які почали відновлювати зруйноване війною житло власним коштом, будуть компенсовані всі витрати.

В уряді розраховують виплатити компенсації за рахунок заарештованих та конфіскованих на Заході російських активів. Про це ]]>повідомив ]]>прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після нарад щодо заходів із відновлення України, що відбулися 8 червня за участю міністрів, народних депутатів та представників Офісу президента, повідомляє Час Пік.

Прем'єр повідомив, що перший етап передбачає відновлення об'єктів, які зазнали незначних пошкоджень і які можна і доцільно ремонтувати вже зараз. Йдеться, зокрема, про критичні об'єкти та об'єкти соціальної інфраструктури, такі як школи та лікарні.

"Держава у співфінансуванні з місцевою владою має відновити електро-, водо-, тепло- та газопостачання, а також транспортну інфраструктуру в деокупованих регіонах. Крім того, напрацьовуємо плани швидкого відновлення громад, які можуть бути деокуповані найближчим часом", - написав Шмигаль. Telegram.

За його словами, як тільки західні партнери передадуть Україні заарештовані та конфісковані російські активи, держава компенсує українцям витрати, витрачені на відновлення зруйнованого війною житла.

"Розуміємо, що українці, які повернулись у свої домівки, прагнуть максимально швидко відремонтувати пошкодження. Тому зараз зосередимося на пришвидшенні фіксації збитків, аби кожен, хто робить зараз ремонт власним коштом, розумів - держава компенсує витрати, щойно наші західні партнери передадуть Україні арештовані та конфісковані російські активи", - написав Шмигаль.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк