19.06.2022, 12:42

Кабмін встановив фіксовану ціну на постачання палива від "Нафтогазу" для операторів ГРС

газоснабжение

Кабінет міністрів України запровадив фіксовану ціну для постачання блакитного палива від "Нафтогазу" операторам газорозподільних систем.

Таке рішення допоможе стабілізувати постачання газу всім споживачам та спростить роботу газотранспортної системи. Про це в Telegram повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє Час Пік.

"Під час засідання Кабінету Міністрів затвердили постанову, відповідно до якої "Нафтогаз" на час воєнного стану та 6 місяців після його завершення буде постачати блакитне паливо операторам газорозподільних систем за фіксованою ціною. Більшість цих операторів зараз перейшли у власність держави. Рішення Уряду - ще один крок до стабільних поставок газу всім споживачам та стабільної роботі нашої газотранспортної системи", - написав Шмигаль.

Також він повідомив, що уряд продовжує підготовку до опалювального сезону, прораховує та готується до всіх можливих сценаріїв. На сьогодні в українських підземних газових сховищах акумульовано вже понад 10 млрд кубів газу, і цей обсяг постійно зростає.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк