02.07.2022, 09:38

В Україні запрацював проєкт "еРобота": бізнес може отримати гранти за шістьма програмами

Віктор Білий | Всі новини автора

Кабмін запустив проєкт державних грантів для підтримки бізнесу З 1 липня українці можуть подавати заявки на участь у проєкт "еРобота" через "Дію".

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram-каналі, передає Час Пік.

"Запускаємо проєкт "еРабота". Вже відсьогодні можна подати заявку через портал "Дія". Гранти на створення власної справи, розширення роботи малого та середнього бізнесу, а також здобуття нових навичок для нової кар'єри", - повідомив міністр.

Проєкт передбачає шість програм:

  • гранти на будь-який мікробізнес;
  • гранти на розширення та створення підприємств у сфері переробки;
  • гранти на висадження нових садів;
  • гранти для компенсації вартості створення теплиць;
  • гранти для стартапів у ІТ;
  • гранти для навчання у сфері інформаційних технологій.

Він зазначив, що перша програма передбачає виділення грантів до 250 тисяч гривень на будь-який мікробізнес, друга – гранти до 8 мільйонів гривень на розширення та створення підприємств у сфері переробки.

"Перші п'ять програм передбачають гранти при створенні нових робочих місць. Ми не роздаємо гроші просто так. Кошти можна витратити на купівлю нового обладнання, матеріалів та інструментів. Має бути чіткий та продуманий бізнес-план. Програми також передбачають співфінансування з боку власника бізнесу та сплату податків", - зазначив глава уряду.

Кошти виплачуватимуть через державний Ощадбанк. При цьому грантами можуть скористатися як нові підприємці, так і ті, хто вже має власну справу та хоче її розширити.

За його словами, важливим акцентом усіх цих програм є створення нових робочих місць та можливість онлайн-оформлення заяви на отримання гранту.

21 червня уряд України почав впроваджувати проєкт грантової безповоротної підтримки нових бізнесів "еРобота".

24 червня уряд анонсував три нові програми для підтримки економіки України в рамках проєкту "еРобота". Це гранти для переробних підприємств, підтримка стартапів та кар'єру в ІТ.

Читайте також: Верховна Рада призначила нового уповноваженого з прав людини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: