29.07.2022, 12:56

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про спрощення приватизації і сприяння релокації бізнесу

Иллюстративное фото / Открытый источник

Верховна Рада України 233 голосами ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт, який прискорює приватизацію та сприяє релокації бізнесу та економічному відновленню держави.

Верховна Рада 28 липня ухвалила законопроект]]> №7451]]> "Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" та інших законодавчих актів України щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави", повідомляє Час Пік.

Як ]]>запевняють ]]>у Кабміні, процедури продажу держмайна відтепер стануть швидшими, прозорішими, та, відповідно, зручнішими для бізнесу.

Ключові зміни:

  • Суттєве скорочення строків проведення приватизаційних аукціонів та підготовки об’єктів - від оголошення до підписання договору не більше 2 місяців;
  • Мінімізація ризиків - оплата до укладання договору купівлі-продажу.
  • Розблокування приватизації держпідприємств з арештами та обтяженнями майна (тільки з уже прийнятими рішеннями про приватизацію таких 115) - зі збереженням прав кредиторів.
  • Проведення великої приватизації на онлайн-аукціонах.
  • Передача всіх дозволів та ліцензій новим власникам ЄМК, замість необхідності підприємцям переоформлювати всі дозвільні документи.
  • Цифровізація ключових приватизаційних процесів - онлайн-оголошення про аукціони.

Значні зміни внесено в процедури великої приватизації - це стосується продажу об'єктів з балансовою вартістю понад 250 млн грн. Всі такі аукціони переведено на Прозоро.Продажі".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк