04.08.2022, 11:44

В Україні з 1 вересня розпочнеться масова приватизація – Шмигаль

Иллюстративное фото / Открытый источник

В Україні з 1 вересня масово стартує приватизація, яку раніше було призупинено в умовах повномасштабної війни проти РФ.

З 1 вересня в Україні планують масово запустити процес приватизації. Також запускаються грантові програми, щоб мотивувати бізнес та людей максимально створювати робочі місця. Про це 3 серпня під час наради з керівниками областей заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Час Пік.

За словами глави уряду, завдання запустити приватизацію вже з вересня поставив президент Володимир Зеленський. Для цього Верховна Рада ухвалила законопроєкт, а Кабінет міністрів розробив усі необхідні підзаконні нормативні акти.

Нагадаємо, Верховна Рада України 233 голосами у другому читанні та в цілому ухвалила законопроєкт, який прискорює приватизацію та сприяє релокації бізнесу та економічному відновленню держави.

Як зазначили у Кабміні, процедури продажу держмайна відтепер стануть швидшими, прозорішими, та, відповідно, зручнішими для бізнесу.

"Мала приватизація, особливо в регіонах, де люди в селах і містечках знають об’єкти, які роками стоять і неефективно використовуються, покликана дати можливість викупити ці приміщення за справедливу ціну та розпочати роботу", - наголосив Шмигаль.

У Міністерстві економіки повідомили, що на початку вересня, згідно з графіком, будуть оголошені аукціони на елеваторні потужності та на комбінати хлібопродуктів. Оператори ринку, які бачать дефіцит потужностей, матимуть змогу взяти участь у цих конкурсах.

Кабінет міністрів України 27 липня затвердив перелік із 420 державних підприємств, які будуть передані в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації та для ліквідації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк