05.08.2022, 09:50

З чорноморських портів вирушив перший караван суден з українським зерном

Из черноморских портов отправился первый караван судов с украинским зерном

Три судна з українським зерном залишили 5 серпня українські порти та прямують у бік морського гуманітарного коридору. Про це свідчать дані сервісу MarineTraffic.

Вранці 5 серпня вирушив перший караван суден із українським зерном. 57 тисяч тонн української кукурудзи прямують до Туреччини, Великобританії та Ірландії. Про це ]]>повідомив ]]>міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає Час Пік.

Суховантаж NAVI-STAR вийшов з порту Одеси, суховантажі ROJEN та POLARNET – з Чорноморська.

Координаційний центр у Стамбулі видав дозвіл на прохід трьох суден через морський гуманітарний коридор.

"Сьогоднішнім караваном поновлено судноплавство з порту "Чорноморськ".

Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку.

Для цього плануємо забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць. Хоча "зерновий коридор" уже запрацював на вихід, нашою ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження і перший захід очікується вже завтра. Наша ціль – 3 та більше млн тонн експорту агропродукції щомісяця з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний", - написав Кубраков у Facebook.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк