14.09.2022, 09:32

Австрія збудує в Україні три медзаклади

Иллюстративное фото / Фото: Getty Images

Компанії з Австрії вкладуть 600 млн євро у будівництво та обладнання трьох медичних закладів в Україні. Проєкти будуть профінансовані австрійськими та німецькими банками.

Австрія побудує та обладнає в Україні три медичні заклади. Про це повідомляє APA з посиланням на заяву міністерства економіки Австрії, передає Час Пік.

У Міністерстві економіки Австрії зазначили, що через війну, яку розв'язала РФ в Україні, зросла потреба у будівництві медичних закладів.

"На першому етапі три конкретні проєкти – будівництво та обладнання Національної дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, будівництво та обладнання сучасної університетської клініки у Києві та будівництво Національного реабілітаційного центру України у Львові – будуть втілені австрійськими компаніями (такими, як, наприклад, Vamed) з проектною вартістю понад 600 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Це стало можливим після укладання урядами України та Австрії Рамкової угоди про економічне співробітництво у розвитку проєктів, яка передбачає реалізацію низки важливих спільних проєктів, зокрема, у сфері охорони здоров'я.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк