14.09.2022, 13:48

"Укренерго" готує резервні шляхи живлення на випадок ударів РФ по інфраструктурі України

"Укрэнерго" готовит резервные пути питания электроэнергией

Національна енергетична компанія "Укренерго" готує резервні шляхи живлення електроенергією на випадок російських атак по енергетичній інфраструктурі України.

Україна готова до будь-яких варіантів розвитку ситуації. Про це на брифінгу повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передає Час Пік.

"Ми готуємось до будь яких сценаріїв, ми готуємо резервні шляхи живлення і аварійний запас. Ми готуємо своїх людей і аварійні ремонтні бригади, які цілодобово будуть обслуговувати мережі, відновлювати їх так, щоб у всіх споживачів було світло в оселі", – сказав Кудрицький.

За його словами, компанія вже має досвід через пошкодження військами РФ у березні ліній електропередач, які пов'язують Київський енерговузол з енергосистемою України.

"Нам потрібно було вдаватися до нестандартних рішень, щоб забезпечити надійність живлення енерговузла під час холодних температур. Київські споживачі цього й не помітили...

Те, що ми пов'язані з європейською енергомережею, дає нам можливість отримати електроенергію з-за кордону. Це кардинально змінює ситуацію з погляду енергетичної безпеки", – зазначив Кудрицький.

Нагадаємо, 11 вересня російські окупанти завдали ракетного удару по одній із найбільших ТЕЦ в Україні. Внаслідок ракетної атаки РФ відбулося знеструмлення у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Дніпропетровській, Полтавській та Харківській областях. Внаслідок обстрілів на Харківській ТЕЦ-5 спалахнула сильна пожежа, загинуло два енергетика.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк