12.09.2022, 07:57

Російські окупанти завдали ракетного удару по одній із найбільших ТЕЦ в Україні

Российские оккупанты нанесли ракетный удар по одной из крупнейших ТЭЦ в Украине / Фото: ГСЧС

Російські окупанти ввечері 11 вересня завдали ракетного удару по Харківській ТЕЦ-5. Внаслідок обстрілів ТЕЦ частково виведена з ладу. Після ракетних обстрілів у північних, східних та центральних областях України спостерігалися проблеми зі світлом та водою.

Прямі навмисні удари по критичній цивільній інфраструктурі - це безумовне прояв тероризму РФ. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє Час Пік.

"Прямі умисні удари по критичній цивільній інфраструктурі, зокрема по найбільшій Харківській ТЕЦ-5, – це безумовний прояв тероризму Росії та її бажання масово залишити мирних громадян без світла й тепла. Така боягузлива "відповідь" за втечу власної армії з поля бою", - написав Подоляк у Twitter.

Після ракетного удару по Харківській ТЕЦ-5 тимчасово без електроенергії залишилися Харківська та Донецька області, частково було знеструмлено Запорізьку, Дніпропетровську, Полтавську та Сумську області.

Президент України Володимир Зеленський також прокоментував ракетні удари по критичній інфраструктурі.

"Навіть крізь непроглядну темряву Україна й цивілізований світ чітко бачать ці терористичні акти.
Навмисні й цинічні ракетні удари по цивільній критичній інфраструктурі

Терористи РФ залишаються терористами та атакують критичну інфраструктуру. Жодних військових об'єктів, мета - позбавити людей світла та тепла...", - зазначив Зеленський.

У прес-службі ДСНС України заявили, що ситуація знаходиться під контролем.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк