21.09.2022, 08:59

В Україні запустили Єдиний портал вакансій для пошуку роботи

В Украине запустили "Единый портал вакансий" для поиска работы

В Україні почав працювати "Єдиний портал вакансій". Сервіс, ініційований Міністерством економіки та Державною службою зайнятості, покликаний допомогти бізнесу та тим українцям, які шукають роботу.

В Україні запрацював ]]>Єдиний портал вакансій ]]>– інструмент, який значно полегшить пошук роботи. Як повідомляє Мінекономіки, він дозволяє знайти інформацію про роботу відповідно до регіону, галузі та очікуваного рівня зарплат, передає Час Пік.

База даних оновлюватиметься в режимі реального часу. Паралельно було запущено чат-бот у Telegram (@DCZWorkNowBbot) для підписки на вакансії по галузі та регіону.

У разі виявлення некоректних дій на порталі з боку роботодавців (вакансія не актуальна; порушує вимоги чинного законодавства: є підозра на спам або шахрайство; містить недійсні контакти), користувачі можуть поскаржитися на них.

За словами міністра економіки Юлії Свириденко, працевлаштування зараз є надзвичайно актуальною проблемою для багатьох українців. Особливо це стосується тих, хто був змушений залишити власні будинки через бойові дії у своєму регіоні та переїхати.

"Водночас бізнес, який через війну змінив локацію, а також підприємства, які відкриваються або розширюються, в тому числі й за допомогою наших грантових програм, потребують робочої сили. Новий інструмент допоможе і роботодавцям, і працівникам, і буде сприяти відновленню та подальшому розвитку економіки", – зазначила міністр.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк