16.11.2022, 19:23

Перевірки ВПО: у Мінсоцполітики пояснили, у яких випадках можуть бути зняті виплати

Віктор Білий | Всі новини автора

Через повномасштабне вторгнення РФ багато українців залишили свої будинки й стали вимушеними переселенцями. В Україні запроваджують перевірки ВПО - у разі відсутності за місцем перебування прийматиметься рішення про припинення виплати грошової допомоги.

Про це повідомили у Мінсоцполітики, передає Час Пік.

"У ході таких перевірок за відсутності ВПО за фактичним місцем проживання/перебування вноситься відповідний запис до акту і людині надходить повідомлення про необхідність прибути до органу соціального захисту за місцем реєстрації протягом 10 календарних днів для ідентифікації", - повідомили в Мінсоцполітики.

Зазначається, що у разі, коли внутрішньо переміщена особа не прибула до органу соціального захисту протягом 10 календарних днів, орган соціального захисту приймає рішення про припинення виплат з наступного місяця.

Як можна відмовитися від статусу ВПО

За словами Міністра соціальної політики Оксана Жолнович, через додаток "Дія" не можна відмовитися від статусу ВПО.

"Інструмент подання заявки про припинення виплати в "Дії" не розроблено. Можна звернутися до ЦНАПу або Управління соцзахисту. Там мають усі види звернень розглядати. Поки люди не повідомили, що змінили своє місце проживання, ми вважаємо їх ВПО", - наголосила Жолнович.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк