22.11.2022, 21:01

В Україні можливі аварійні відключення електрики через морози, - Шмигаль

Марина Началова | Всі новини автора

Ситуація в українській енергетиці залишається складною, але контрольованою. Проте через морози можливі аварійні відключення електрики на додачу до планових.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні на засіданні уряду, передає Час Пік.

"Ситуація залишається складною, але контрольованою. Це означає, що у всіх регіонах продовжують застосовувати відключення споживачів. Діють графіки відключень. Намагаємося їх зменшити у часі, але розпочалися морози, і ми бачимо, що споживання електрики зростає. Тому, на жаль, в окремих ситуаціях не відкидаємо й аварійних відключень", - сказав голова Кабміну.

Він зазначив, що критично важливим залишається заклик до економії електроенергії, яка убезпечить від позапланових аварійних відключень.

Шмигаль додав, що ремонт і заміна пошкодженого обладнання тривають. Над відновленням енергомереж, пошкоджених російськими ракетами та дронами, працює 70 ремонтних бригад. Це понад 1000 кваліфікованих фахівців.

За попередніми оцінками, сума збитків НЕК "Укренерго" через військову агресію Росії складає понад 70 млрд грн.

Нагадаємо, глава правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що росіяни пошкодили ракетними обстрілами майже всі українські ТЕС та великі ГЕС, а також вузлові підстанції.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк