25.11.2022, 11:49

В Україні вже працюють три АЕС, всі області заживлені – Укренерго

Иллюстративное фото / Открытый источник

Наразі всі три атомні станції, розташовані на неокупованій території України, вже підключені до енергосистеми. Всі області заживлені.

Через 1-2 дні можна буде перейти до планових графіків відключень електроенергії замість аварійних. Про це в ефірі єдиного марафону ввечері 24 листопада заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, повідомляє Час Пік.

"Найскладніший етап після цієї атаки наша енергосистема вже пройшла. Зараз енергосистема повністю інтегрована, всі області заживлені. Вона знову поєднана з енергосистемою Євросоюзу...

Усі три атомні станції, розташовані на неокупованій території, працюють... Через 1-2 дні вони вийдуть на свою нормальну планову потужність, і ми очікуємо, що можна буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки", - сказав Кудрицький.

За його словами, 23 листопада в результаті ракетної атаки Україна втратила значну частину генерації електроенергії на різних типах електростанцій: атомних, теплових, гідроелектростанцій.

Як зазначив Кудрицький, Україна отримує допомогу від міжнародних партнерів у вигляді обладнання та матеріалів, а також фінансової підтримки для проведення ремонтних робіт. Енергетики готові відновлювати енергосистему в разі повторення російських атак, але споживачі мають продовжувати економити електроенергію.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк