02.12.2022, 12:27

"Укренерго" подасть позов проти РФ щодо відшкодування збитків

Иллюстративное фото / Открытый источник

Національна енергетична компанія "Укренерго" планує подати позов проти РФ щодо відшкодування збитків, завданих ракетними ударами та обстрілами.

Українська енергосистема пережила кілька масованих ракетних атак російських окупантів. НЕК "Укренерго" планує подати позов проти РФ щодо відшкодування збитків, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу "Укренерго".

"Ми фіксуємо всі пошкодження в реальному часі, щодня. Складаємо кошторис і найближчим часом ми виставимо рахунок росіянам за знищені наші об’єкти. У нас уже є певний досвід виставлення рахунків РФ. Тому що ми одні із небагатьох судилися і продовжуємо цей процес щодо наших активів в Криму", - заявив директор із правових питань "Укренерго" Максим Юрков.

За його словами, наразі вже розробляється правовий механізм, завдяки якому енергетична компанія зможе захистити свої інтереси.

За даними НЕК "Укренерго", поступово зростає потужність генерації, що дозволить дещо знизити дефіцит в енергосистемі.

"Загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок семи хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни.

Ощадливе використання електроенергії дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою
", - зазначили в компанії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк