27.01.2023, 07:59

В Україні запускають серійне виробництво вітчизняної САУ "Богдана"

Украинская САУ "Богдана"

В Україні запускають серійне виробництво вітчизняної самохідної артилерійської установки "Богдана" калібру 155 мм. Українська САУ "Богдана" прикриватиме західні танки на полі бою.

Українська 155-мм САУ "Богдана" пішла у серію. Випущені артустановки візьмуть участь у боях вже найближчими місяцями. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

Кошти на виробництво САУ "Богдана" були виділені восени 2022 року.

"Міноборони не афішувало це, але весь минулий рік ми не припиняли закупівлі ОВТ (озброєння та військової техніки – ред.) у вітчизняних виробників...

На фото – українська САУ «Богдана» калібру 155-мм. Одна така артсистема успішно пройшла випробування на полі бою. Нові артсистеми Міноборони профінансувало ще навесні 2022 року. Танки західного виробництва, які надійдуть за кілька місяців, на фронті буде підтримувати українська – у всіх розуміннях цього слова - артилерія.

Я вже озвучував свій підхід. Україна має бути максимально незалежною у всіх компонентах забезпечення оборони, де це можливо", – написав Резніков.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк