16.04.2023, 21:18

Курс долара в обмінниках зрівняється з офіційним?: Український експерт дав прогноз

курс доллара в украине

На сьогодні в Україні курс долара в обмінниках наближається до офіційного. Надалі все залежатиме від ситуації на фронті.

Прогноз про курс долара дав колишній член Ради Нацбанку України ]]>Віталій Шапран]]> у Facebook, передає Час Пік.

"Після початку війни на валютному ринку змінилися правила гри. З плаваючого курс став фіксованим, а ось готівковий ринок де-факто пішов у вільне плавання, назвемо його умовно ринковим. Поки банки завозили з-за кордону готівкову валюту, операційні ризики та комісії за цими операціями тиснули на дельту між готівковим і безготівковим курсом. Коли готівковий ринок став більш збалансованим, готівковий курс наблизився до офіційного. На збалансованість готівкового ринку зараз впливають настрої українців, в т.ч. тих, які повертаються з-за кордону, а оскільки наші люди працьовиті, то більшість з них повертаються не з пустими кишенями", - пояснив експерт.

Шапран вважає, що курс знижуватиметься залежно від ситуації на фронті та інших факторів.

"Чи може курс підійти впритул до офіційного 36,6? Так, така ситуація може виникнути, проте внаслідок таких прогнозів багато "Але": від новин з фронту до настроїв щодо еміграції населення, за змістом заощаджень у гривнях тощо", - уточнив експерт.

Читайте також: Укрпошта запускає в обіг марки з писанками різних регіонів України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк