01.06.2023, 12:21

Водіїв чекає приємний сюрприз: якою послугою можна скористатися вже у червні

Водителей ждет приятный сюрприз уже в июне

В Україні з червня 2023 року запустять онлайн сервіс, за допомогою якого можна буде завдяки всього кільком клікам онлайн замовити безкоштовні або платні автомобільні номери.

3 червня 2023 року набуде чинності наказ МВС України від 17 січня 2023 року №10, яким визначено механізм онлайн-замовлення наявних у сервісному центрі МВС платних або безкоштовних номерних знаків. Про це ]]>повідомив ]]>заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий, передає Час Пік.

Він зазначив, що впровадження нового функціоналу стане черговим кроком у напрямі цифровізації, забезпеченні прозорого та зручного алгоритму отримання однієї з найбільш затребуваних послуг.

"Автовласники в декілька кліків зможуть обрати й забронювати бажану комбінацію номерних знаків в Електронному кабінеті водія та одразу оплатити, якщо було обрано платну комбінацію.

Упродовж 10 днів необхідно закріпити цей номерний знак в обраному сервісному центрі МВС під час реєстраційних дій з транспортним засобом", - повідомив Драп'ятий.

На сайті Головного сервісного центру МВС водії можуть перевірити доступність номерних знаків для авто. Для цього потрібно вибрати область, вказати тип транспортного засобу та ввести чотири цифри бажаної комбінації. Система одразу покаже результат.

До вибору водіїв є три категорії номерних знаків:

  • звичайні,
  • платні - вони відрізняються від звичайних унікальною комбінацією цифр та буквених позначень,
  • індивідуальні – тут мова про певні написи, але з дотриманням усіх вимог правил дорожнього руху (ці номери потрібно чекати, одразу їх не видають).

]]>Перевірка доступних номерних знаків для авто (платних та безкоштовних) онлайн]]>

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: