02.06.2023, 07:27

Євросоюз виділить Україні понад 50 млн євро: на що підуть кошти

Евросоюз выделит Украине более 50 млн евро

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України отримає грант ЄС за підтримки Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) понад 50 млн євро. Цей грант доповнює пакети Екстрених заходів солідарності від ЄІБ, підготовлених у співпраці з Європейською комісією як терміновий захід для підтримки України.

Державне агентство з відновлення та розвитку інфраструктури, Європейський інвестиційний банк та банк ЄС підписали грантову угоду про виділення понад 50 млн євро для підтримки критичної інфраструктури у постраждалих регіонах. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба відомства, передає Час Пік.

"Агентство відновлення використає грантові кошти для закупівлі тимчасових мостів, які підвищать мобільність населення України.

Ці мости допоможуть Україні подолати проблеми, які виникли внаслідок російських атак, зокрема із поліпшенням доступу українців до базових послуг та необхідної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, "це величезний внесок у відновлення логістики в найбільш уражених війною регіонах України".

"Руйнація переправ на дорогах призводить до часткової або повної ізоляції громад. Для нашої команди відновлення таких споруд під час війни – одне з першочергових завдань для швидкого забезпечення транспортного сполучення з постраждалими населеними пунктами...

Тимчасові споруди допоможуть подолати проблеми, які виникли внаслідок російських атак, у тому числі, відновити доступ наших громадян до життєво важливої гуманітарної, медичної допомоги та базових державних послуг", - написав Мустафа Найєм у Facebook.

Він зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення побудовано 85 тимчасових переправ для налагодження транспортних маршрутів до постраждалих населених пунктів. Всього - 78 переправ в минулому році, 7 – в цьому році і ще 3 наразі в роботі.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк