13.12.2023, 13:09

Хакерська атака на "Київстар": СБУ повідомила, коли оператор планує запустити мобільний зв'язок та інтернет

Хакерская атака на "Киевстар" / СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки України та спеціалісти "Київстару" у взаємодії з іншими державними органами продовжують роботи з відновлення мережі після атаки хакерів 12 грудня.

Цифровій інфраструктурі "Київстару" було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба СБУ, передає Час Пік.

"За попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету...

СБУ продовжує документувати кібератаку рф по цивільній інфраструктурі України як черговий воєнний злочин рашистів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили в СБУ, відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань, яке є хакерським підрозділом Головного управління Генштабу збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності.

Нагадаємо, вранці 12 грудня мобільний оператор "Київстар" зазнав потужної хакерської атаки. Внаслідок цього стався технічний збій. Досі, станом на ранок 13 грудня, немає мобільного зв'язку та доступу до Інтернету.

Як заявив гендиректор мобільного оператора "Київстар" Олександр Комаров 12 грудня, терміни відновлення роботи сервісів "Київстар" не зрозумілі.

СБУ 12 грудня відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного з національних операторів мобільного зв'язку "Київстар". Одна з версій, яку зараз досліджують слідчі СБУ, – за цією атакою хакерів можуть стояти спецслужби РФ.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк