24.02.2024, 15:08

"Широкий жест": Поляки призупинили блокування одного пункту пропуску

Віктор Білий | Всі новини автора

Поляки на добу припинили блокування пункту пропуску "Устилуг-Зосін". Біля решти пунктів пропуску з польського боку на українсько-польському кордоні протести продовжуються, незважаючи на річницю великої війни.

Про це повідомили у пресслужбі західного регіонального управління Державної прикордонної служби, передає Час Пік.

Такий "широкий жест" було зроблено спеціально до роковин повномасштабного вторгнення Росії до України. Але вільно проїжджатиме транспорт лише добу, протягом 24 лютого.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон. Прикордонники кажуть, що біля інших пунктів пропуску з польського боку на українсько-польському кордоні протести продовжуються, незважаючи на річницю війни.

"З 03.00 24 лютого польські протестувальники тимчасово зупинили блокування ППр "Зосін-Устилуг" у зв'язку з роковинами початку війни в Україні. Протягом 24 лютого пропуск вантажних та легкових транспортних засобів у вказаному пункті перетину здійснюється встановленим порядком на в'їзд та виїзд", - повідомили у повідомленні у ДПСУ.

Нагадаємо, 9 лютого поляки розпочали нову акцію протесту на напрямку трьох КПП: "Ягодин", "Рава Руська" і "Шегині". За три дні, 12 лютого, вони заблокували ще два пункти пропуску з Україною - "Устилуг" та "Угринів".

Читайте також: Зустріч з польськими чиновниками на кордоні не відбулася, - Шмигаль

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк