17.06.2024, 09:35

Усіх побутових споживачів від'єднають від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, - Держенергонагляд

Иллюстративное фото / Открытый источник

В Україні буде оновлено перелік об'єктів, які не підлягають знеструмленню. Держенергонагляд спільно з операторами системи розподілу та військово-цивільними адміністраціями здійснюють інвентаризацію підключень до електромереж об’єктів критично важливої інфраструктури. 

В Україні планується оновити перелік об'єктів, які не підлягають знеструмленню. Це сприятиме більш справедливому розподілу електроенергії для споживачів. Про це ]]>заявив ]]>голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян, повідомляє Час Пік.

За його словами, останнім часом у містах, де є велика кількість об’єктів критичної інфраструктури, більше відключень припадає саме на побутових споживачів. Тож завдання інвентаризації полягає в тому, щоб розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об’єкти. При цьому споживачів, які можуть бути задіяні у графіках погодинних відключень, приєднати до інших ліній.

"Від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, мають бути від’єднані всі інші споживачі. Це сприятиме забезпеченню принципу справедливого і рівномірного розподілу електроенергії в межах лімітів між споживачами, які не входять до переліку критично важливих об’єктів", – пояснив Слободян.

Голова Держенергонагляду також зазначив, що внаслідок ракетно-дронових атак об'єктів енергетики є суттєві пошкодження й відновити все до зими не вдасться. Тому українцям потрібно бути готовими до відключень та складної зими. За його словами, енергетики готуються до різних сценаріїв.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк