27.06.2024, 21:47

Зеленський підписав закон щодо впровадження електронних квитків на транспорті

Зеленский подписал закон о внедрении электронных билетов в транспорте

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт ]]>№5705]]> щодо впровадження електронних квитків в автомобільному та міському електричному транспорті, який Верховна Рада у другому читанні ухвалила 5 червня 256 голосами. Про це повідомляється на сайті парламенту, передає Час Пік.

Норми закону стосуються автомобільного та міського електричного транспорту, включаючи автобуси, трамваї та тролейбуси. Електронний квиток набуває статусу офіційного документа.

Метою закону є використання електронного квитка як правової підстави для укладення договору перевезення пасажира та багажу, а також створення умов для належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті з метою забезпечення реалізації однієї з ключових реформ транспортної галузі – впровадження електронного квитка.

Згідно з документом, електронний квиток – це електронний проїзний документ, інформація в якому зафіксована з дотриманням вимог, встановлених законодавством, у формі електронних даних, включаючи обов'язкові реквізити та відомості, який після реєстрації в автоматизованій системі обліку оплати проїзду надає право пасажиру на одержання транспортних послуг.

Закон передбачає, що електронні та паперові квитки у громадському транспорті є рівноцінними.

Читайте також:

Подорожуйте Києвом вигідно з таксі OPTI 579

Вибираємо речі для виписки малюка з пологового будинку

Чем полезен массажер для ног?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк