11.07.2024, 19:00

Ситуація в українській енергосистемі: очікується поступове покращення

аппрор

Українська енергосистема очікує на поступове покращення наприкінці липня.

Про що в інтерв’ю "Українській правді" розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передає Час Пік.

Згідно з його словами, покращення ситуації в енергосистемі України розпочнеться з моменту спаду спеки, що прогнозується на 20-ті числа липня. Крім того, передбачається, що незабаром збільшиться доступна генерація електроенергії в країні.

"Коли спека спаде і також буде невдовзі певне збільшення доступної нам генерації в енергосистемі – ситуація почне покращуватися", – зазначив він.

Кудрицький підкреслив, що зміни не будуть миттєвими.

"Вона не покращиться магічним чином за один день чи одну годину. Але вона буде поступово покращуватися, і ми будемо з вами спостерігати тренд на покращення з кінця липня, як ми й прогнозували", – пояснив голова правління НЕК "Укренерго".

Таким чином, поліпшення буде відбуватися поступово, з тенденцією до кращого стану.

Прогноз на серпень і осінь

Згідно з прогнозами, в серпні ситуація з електропостачанням стане ще стабільнішою. Володимир Кудрицький також висловив надію на те, що у вересні та жовтні вдасться уникнути масових і повторюваних відключень електроенергії, які спостерігалися в липні.

"Маємо непогані шанси уникати відключень. Принаймні, таких масованих і повторюваних, як ми маємо в липні", – додав він.

Кудрицький закликав громадян до терпіння, зазначивши, що покращення вже близько.

"Треба ще певний час, уже не такий тривалий, потерпіти – і ми побачимо певне покращення ситуації в енергосистемі", – сказав голова правління.

Таким чином, українці можуть очікувати на поступове покращення ситуації в енергосистемі з кінця липня, з подальшою стабілізацією в серпні та можливістю уникнення масових відключень восени.

Як повідомлялось раніше, Держенергонагляд поглиблено перевірить застосування обленерго графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії у деяких регіонах.

Читайте також:

В одному з міст України температура побила історичний рекорд

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк