11.07.2024, 15:07

У деяких регіонах України перевірять справедливість графіків відключень світла

отключение света

Держенергонагляд поглиблено перевірить застосування обленерго графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії у деяких регіонах.

Про це ]]>заявив]]> голова Держенергонагляду Руслан Слободян, передає Час Пік з посиланням на пресслужбу відомства.

"Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень. Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо кілька областей, де, ймовірно, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях вивчатиметься, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії", - зазначив Слободян.

За його словами, лідером щодо кількості скарг на несправедливий розподіл електроенергії є Дніпропетровська область. Тут перевірка проходитиме насамперед, а далі - ще у 5-6 областях. В яких саме - не уточнюється.

Слободян нагадав, що графіки можуть не завжди працювати через спеку.

"Водночас є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами будуть видані відповідні приписи щодо усунення порушень із рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення", - додав голова. Держенергонагляду.

Читайте також: Безкоштовні продукти для переселенців: де та як ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного можуть отримати набори в Дніпрі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк