14.09.2024, 07:34

Кабмін затвердив проєкт бюджету України на 2025 рік

Кабмин утвердил проект бюджета Украины на 2025 год

Уряд України затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік, який буде передано на розгляд Верховної Ради України. Головним пріоритетом держбюджету стануть оборона та безпека держави.

Кабінет Міністрів України 13 вересня затвердив проєкт бюджету на 2025 рік, включаючи прогнозований курс долара, повідомляє Час Пік.

Головний фінансовий документ країни на 2025-й рік направлений на те, аби Україна вистояла та перемогла. Про це ]]>написав ]]>прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Telegram. За словами Шмигаля, у пріоритетах державного бюджету на 2025 рік: оборона та безпека України, фінансування захищених статей бюджету, підтримка регіонів та бізнесу.

Доходи очікуються на рівні 2 трлн гривень. Витрати бюджету плануються на рівні 3,6 трлн гривень. Витрати на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн гривень.

"Понад 400 млрд грн виділяємо на соціальний захист. Пенсії будуть проіндексовані, а субсидії будуть виплачуватися всім, хто цього потребує. 211 млрд грн буде направлено на охорону здоровʼя та майже 170 млрд грн на освіту.

Продовжимо допомагати місцевим бюджетам за рахунок дотацій та субвенцій. Передбачені кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Також буде продовжена програма гуманітарного розмінування та програма єОселя", - повідомив Шмигаль.

У Міністерстві фінансів України відзначили, що курс, закладений у держбюджет наступного року, прогнозують у межах 45 гривень за долар США. Також у Мінфіні ]]>розповіли]]>, скільки коштів планується виділити на підтримку соціально незахищених громадян, на охорону здоров'я, на освіту, на розвиток культури та інформаційного простору, на підтримку наукових досліджень, зокрема, у сфері оборонно-промислового комплексу, енергетики та енергоефективності тощо.

"Попри всі виклики та невизначеність, уже 3-й бюджет під час повномасштабної війни подаємо вчасно...

Головний фінансовий документ країни на 2025-й рік направлений на те, аби Україна вистояла та перемогла. Дякую всім, хто бореться заради цього", - написав Шмигаль у Telegram.

Читайте також:

Виплати продовжили, але не всім. Хто з переселенців отримуватиме виплати на проживання з 1 вересня?

Купуй українське - отримуй "винагороду": як працює програма "Національний кешбек"

Переселенці можуть отримати грошову допомогу від міжнародної гуманітарної організації NRC: як оформити заявку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: