22.07.2020, 16:16

Луцький терорист більше хвилини чекав, поки його затримають: правоохоронці пояснили свої дії

Марина Началова | Всі новини автора
луцкий террорист

Після звільнення заручників із захопленого злочинцем Максимом Кривошем автобусу в Луцьку, у мережі з'явилося відео спецоперації, яке викликало у користувачів багато питань.

З точки зору багатьох українців, затримання терориста виглядало досить дивно, повідомляє Час Пік.

Спочатку Кривош вийшов з автобусу і бальше хвилини чекав. Потім до нього підійшли правоохоронці і затримали, з автобусу почали виходити заручники. Після цього до автобусу під'їхав БТР зі спецпризначенцями, пролунав вибух шумової гранати, і силовики почали штурм автобусу.

Деякі користувачі соцмереж звинуватили правоохоронні органи в "постановці". Однак у СБУ пояснили, чому операція звільнення заручників виглядала саме так.

Начальник Управління СБУ у Волинській області Павло Данюков на брифінгу заявив, що поза кадром залишився складний переговорний процес.

"У нас були підозри, що в автобусі залишився вибуховий пристрій. Він так і залишив, згідно з нашими домовленостями, сумку з вибуховим пристроєм. Ми повинні були переконатися, що у нього немає дистанційного керування цим пристроєм, тому що заручники залишалися в автобусі. Йому давалися вказівки – підняти руки, опустити рук, обернутися, постояти, подивитися. Ми сканували місцевість пристроями виявлення небезпеки для заручників. Тільки після цього до нього підійшли співробітники поліції і СБУ. Заступник голови Нацполіції Євген Коваль підійшов до нього в жовтій жилетці і в медичному одязі був співробітник СБУ, для того, щоб уникнути можливих жертв серед заручників, які залишилися в автобусі", - розповів Данюков.

За його словами, затримка була викликана професійною необхідністю, а не тому що це був "театр".

Данюков також пояснив, що згодом до автобусу під’їхав БТР, бо потрібно було перекрити автобус від можливих посягань з іншого боку, оскільки було невідомо, чи є у терориста спільники поблизу.

Нагадаємо, луцького терориста звинувачують за чотирма статтями.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: