10.08.2020, 20:44

На Луганщині розкрадали продукти, призначені для пацієнтів військового госпіталю

Марина Началова | Всі новини автора
дбр

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, затримали та повідомили про підозру тимчасово виконуючого обов’язки заступника начальника однієї з військових медичних установ Луганської області.

Про це повідомила прес-служба ДБР, передає Час Пік.

Військовослужбовець підозрюється у привласненні військового майна, вчиненому в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 КК України).

Слідством встановлено, що молодший лейтенант, погрожуючи заходами дисциплінарного впливу, віддавав підлеглим незаконні накази отримувати зі складу військової частини продукти харчування для їдальні госпіталю у меншій кількості, ніж встановлено нормами. У подальшому штучно створений надлишок продуктів вивозився за межі військової частини та збувався у торгівельних закладах.

8 серпня 2020 року під час реалізації продуктів харчування у одному із магазинів у Старобільському районі Луганської області слідчі ДБР затримали військовослужбовця в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У ході обшуку виявлено та вилучено продукти харчування, які ймовірно належать військовому госпіталю (зокрема, свіжоморожені м'ясо та риба, фасоване вершкове масло, тушкована яловичина, сир, сік, цитрусові, йогурти, печиво та інші продукти).

У разі доведення вини підозрюваному загрожує  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Луганського  гарнізону. Оперативний супровід - ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Читайте ще: На КПВВ "Станиця Луганська" почали робити тестування на COVID-19: ціна тесту вражає

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: